Kisült a Böllers´n
Szeptember 20-án, péntek délután vidám gyerkőcökkel és kíváncsi felnőttekkel telt meg az ágfalvi gyülekezeti terem, ahol Ferstl Melinda vezetésével elkészítettük a Böllers´n elnevezésű búcsúi süteményt. Íme a recept:
Tészta: egy egész tojás, 5 dkg margain, egy dl tejföl és annyi liszt, „amennyit felvesz“.
Töltelék: 60 dkg dió, 25 dkg porcukor, 25 deka margain, 20 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg mazsola, 1,5 dl rum. A margaint felolvasztjuk és belekeverjük a töltelék tartalmát. Majd egy lábast vastagon kikenünk zsíradékkal és megszórunk zsemlemorzsával. 1 dl cukros tejjel meglocsoljuk a (megsült)lapokat . A kikent lábasba rétegeljük, a süteményt. 1 lap, 1adag töltelék... Minden lapot lenyomunk körbe és ezt még egyszer megsütjük - 180 fokon fél órán keresztül. Majd óvatosan „kibuktatjuk“ a lábasból és jó sok porcukorral meghintjük. Mahlzeit! ☺
Innen is nagy-nagy köszönet Melindának a lelkesedéért, az idejéért, a hozzávalók adományozásáért! KÖSZÖNJÜK!
(Folyt.köv. adventben.)
Tekintsék meg képes beszámolónkat! https://agfalva.lutheran.hu/node/5959